Krem z brązowych pieczarek

Małgorzata
Zupy
13.08.2016 15:54
Krem z brązowych pieczarek

Porcje: 4 Autor: Małgorzata Hert Składniki 500 g brązowych pieczarek 1 litr bulionu warzywnego 2-3 średnie ziemniaki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 mała cebula 50 ml słodkiej śmietanki 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta majeranku pieprz czarny sól Sprzyjają odchudzaniu i są bogatym źródłem witaminy D. Brązowa pieczarka różni się od białej przede wszystkim walorami aromatycznymi. Wbrew powszechnej opinii o ubogich wartościach odżywczych grzybów, są bardzo zdrowe. Czy wiedzieliście, że w Europie występuje około 60 gatunków pieczarek?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/krem-z-brazowych-pieczarek/