placuszki migdałowe- lekkie, pyszne i zdrowe!

Zielony Środek
Śniadania
06.08.2016 8:38
placuszki migdałowe- lekkie, pyszne i zdrowe!

Kilka wskazówek, jak zrobić okrągłe, równe i wyrośnięte placki: patelnia musi być dobrze rozgrzana, ale nie na tyle, żeby palić ciasto, ciasto nie może być za gęste, ciasto najłatwiej nałożyć łyżką do lodów: dzięki temu równomiernie się rozlewa na kształt koła, odwrócić, zanim góra się zetnie, nie przepiekać, bo opadną, i najważniejsze: dużo ćwiczyć ! na 1 porcję: 30g płatków 30 g migdałów (można je najpierw uprażyć) 1 jajko pół małego jogurtu (75g) 1/4 łyzeczki sody .Wszystkie składniki dokładnie zblendować, odstawić na 10 minut, zblendować jeszcze raz. Tutaj znajdziesz moje przepisy na placki bananowe: (kliknij w link poniżej) najprostsze placki bananowe | pancakes owsiane z bananem | pieczone placki bananowe z masłem orzechowym Piec na rozgrzanej patelni, po ok. 1 minuty z każdej strony, odwrócić jak na powierzchni pojawią się bąbelki, zanim zetnie się góra. Zazwyczaj robię je z bananem i płatkami owsianymi np. takie albo takie, ale żeby nie było nudno, nadszedł czas na małą odmianę! Rym zamierzony nie był, ale już nie będę poprawiać, skupię się za to na odpowiedzi : placuszki migdałowe oczywiście! Oczywiście jest też stosunkowo dużo jajek, ale mam nadzieję, że stwierdzenie: jajka są prawdopodobnie najzdrowszym pokarmem na świecie, jest dla wszystkich oczywiste! Idzie weekend, a wraz z nim pytanie: co by tu zjeść na śniadanie?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zielonysrodek.pl/placuszki-migdalowe-przepis/