Jagodowa kasza manna z owocami

Anna
Śniadania
06.08.2016 9:48
Jagodowa kasza manna z owocami

Do kaszy manny dodajemy odrobinę jagód i innych sezonowych owoców i mamy wspaniałe weekendowe śniadanie :) - 2 szklanki mleka, - ok. kilka łyżek- do 1/2 szklanki (w zależności jak gęstą kaszę chcemy uzyskać), - garstka świeżych jagód, - 1-2 łyżki cukru, - do ozdoby: sezonowe owoce, mięta oraz kwiaty malwy (jadalne). Możemy także kaszę zblendować z jagodamy na jednolitą masę bez grudek. Jagody płuczemy, miksujemy z cukrem (ok. 1 łyżka) na mus. Utworzony sos jagodowy dodajemy do kaszy manny, mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2016/08/jagodowa-kasza-manna-z-owocami.html