- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
polędwica wołowa 20 dkg
1 mała cebula
ogórek kiszony
1 łyżeczka musztardy Folwark
sól, pieprz
2 łyżeczki oliwy
1 żółtko (opcjonalnie)
sos pomidorowy sambal Folwark
Przepis
Mięso umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego noża drobno posiekać. Doprawić szczyptą soli i pieprzu, dodać oliwę, musztardę, i 1 łyżeczkę sosu pomidorowego sambal.Cebulę i ogórka drobno posiekać.
Z doprawionego mięsa uformować dwie porcje, cebulę i ogórka ułożyć na mięsie. Na środek nałożyć 1 łyżeczkę (lub mniej - jeśli chcemy, żeby tatar był mniej pikantny) sosu sambal.
Tradycyjnie możemy podawać również z żółtkiem.