Składniki
Tatar wołowy
- 250 gram wołowiny
- 1 biała cebula
- 2 ogórki konserwowe
- 4-5 sztuk pieczarek konserwowych
- żółtko
- sól, pieprz oraz olej do smaku
Przepis
Kroimy kolejno ogórki, cebulę oraz pieczarki na bardzo drobną kostkę. Nasze mięso wołowe powinno być oczyszczone z tłuszczu. Mięso możemy pokroić na bardzo drobną kostkę nożem bądź zmielić maszynką do mielenia mięsa. Gdy już posiekamy nasze mięso doprawiamy je solą, pieprzem oraz olejem.
Nasza propozycja podania:
Nakładamy ogórek oraz pieczarki do małego pojemniczka. Mięso formujemy, na jeden kawałek wykładamy żółtko zaś na drugi posiekaną cebulę. Podajemy z chlebem. Opcjonalnie można dodać masło do chleba oraz musztardę w osobnym pojemniczku.