Składniki 5 kg ogórków 1 kg cebuli 3-4 marchewki 4 łyżki soli 1 szkl octu 1 szkl cukru 1 szkl oleju ziele angielskie pieprz 1. 2. W drugiej misce układamy pokrojoną w plastry cebulę, zasypujemy 1 łyżką soli i również odstawiamy na 1 godzinę. 3. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. 4. Gotową sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy nakrętki i pasteryzujemy przez 20 minut w garnku z wodą lub piekarniku nagrzanym do 90 stopni. Umyte ogórki szatkujemy w plasterki, zasypujemy 3 łyżkami soli i odstawiamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/07/27/salatka-ogorkowa-z-marchewka-i-cebula/