Roladki z tatara

Ewelina
Przekąski
01.03.2015 8:44
Roladki z tatara

Przepis

SKŁADNIKI :

4 jajka ugotowane na twardo

200 g metki tatarskiej lub tataru wołowego

kilka ciemnych oliwek

1 mała cebula, obrana, drobno pokrojona

sól, pieprz

1 żółtko

1 świeży ogórek

natka pietruszki

wykałaczki

PRZYGOTOWANIE :

Ogórka myjemy, osuszamy, tniemy obieraczką do warzyw dość długie paski i lekko je solimy. Metkę przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną cebulę, kilka pokrojonych oliwek, żółtko i przyprawy, dokładnie mieszamy. Jajka przecinamy na pół, zawijamy wokół nich plastry ogórka, spinamy wykałaczką aby się nie rozwinęły. Na wierzch kładziemy po małej porcji tatatu, ozdabiamy natką pietruszki i kawałkami oliwek. Przechowujemy w lodówce i podajemy jako przystawkę. Smacznego.