Wieprzowina w stylu śródziemnomorskim

Marta
Obiad
21.05.2016 22:14
Wieprzowina w stylu śródziemnomorskim

jeżeli nie mamy sosu tej firmy, lepiej go pominąć, bo kiepski sos sojowy może zepsuć smak mięsa) - 3 łyżki oliwy z oliwek - 3 posiekane ząbki czosnku - zioła prowansalskie (sporo) - papryka słodka w proszku - pół łyżeczki chilli - sól, pieprz Składniki: - pół kg szynki wieprzowej - 250 g pomidorków cherry - średnia cukinia - główka czosnku - kilka gałązek świeżej bazylii - 2 czerwone cebule Marynata: - 2 łyżki sosu sojowego (koniecznie kikkoman! Pieczemy pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 1,5h (w zależności od grubości plastrów mięsa). Na wierzchu kładziemy gałązki pomidorków, przekrojoną na pół główkę czosnku i świeżą bazylię, posypujemy wszystko solą i pieprzem, spryskujemy oliwą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/05/wieprzowina-w-stylu-srodziemnomorskim.html