Składniki: 8 kromek chałki 8 truskawek 2 jajka 1/4 szklanki mleka 1 łyżka miodu 1 łyżka migdałów (ja użyłam słupków) 1 łyżeczka glassy balsamicznej lub parę kropli octu balsamicznego parę liści świeżej mięty (opcjonalnie) 1 łyżka masła (przepis na 2 porcje) Kromki chałki moczymy z obu stron w mleku z jajkami i smażymy na maśle do zrumienienia. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki, smażymy paręnaście sekund na odrobinie masła. W piątek wyczaiłam chałki mini, w nowo otwartej piekarni w Katowicach. Trochę żałuję jednak, że nie kupiłam dużej, tosty lepiej prezentowałyby się na zdjęciach. Zrobiłam w sumie dwie wersje, do jednej z nich dodałam świeżo mielony pieprz.