Składniki: - pojemniczek malin - 250 g serka mascarpone - 200 g śmietany 36 % - cukier puder wg uznania (u mnie ok 2 łyżki- nie jest mocno słodka) - opakowanie ulubionych markiz (u mnie hity) - 1/2 kostka masła Ciastka kruszę jak najdrobniej. Gotową masę wykładam na ciasteczkowy spód, na wierzchu układam maliny lekko dociskając. W tym czasie w rondelku roztapiam masło (tak aby nie zdążyło zrobić się gorące). Wykładam na wysmarowaną masłem formę do tarty mocno dociskając boki. Ogrooomna część została zamrożona, żebym mogła cieszyć się zimą moimi ulubionymi owocami, a Wy przepisami :) Śmietanę ubijam na sztywno i delikatnie łączę z mascarpone.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookandlov.blogspot.com/2016/08/ekspresowa-tarta-malinowa.html