Muffiny z boczkiem i szpinakiem

Kasia
Śniadania
30.04.2016 9:25
Muffiny z boczkiem i szpinakiem

Świetnie się sprawdzi na drugie śniadanie :) porcja 12 muffin Składniki: 100 g wędzonego boczku 200 g świeżego szpinaku 250 g mąki 100 g sera żółtego startego 250 ml kefiru 2 jajka 80 g roztopionego masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli Ciasto przełóż do 12 papilotek i piecz muffiny przez 20 minut na złotobrązowy kolor w rozgrzanym piekarniku na 200 C. Smacznego! Boczek pokrój na małą kostkę i obsmaż na patelni, na złoty kolor i ostudź. Jeżeli nie wiesz co zrobić dzisiaj na śniadanie - to już masz pomysł!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2016/04/muffiny-z-boczkiem-i-szpinakiem.html