Składniki: - Ciasto drożdżowe: - 3 szkl mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa - 3/4 szkl cukru - 4 żółtka - 2/3 szkl mleka - 50 g drożdży świeżych - 130 g masła - sól szczypta - 700 g rabarbaru - 1 łyżka cukru z wanilią - 1-2 łyżki cukru - Kruszonka: - 100 g mąki pszennej - 50 g cukru - 50 g zimnego masła Ciasto drożdżowe: Rabarbar pokroić w 1-1,5 cm kawałki dodać cukier, cukier waniliowy i wymieszać. Dodać cukier, żółtka, sól zaczyn drożdżowy i końcówką do ciast drożdżowych zmiksować na jednolite ciasto. Mleko podgrzać w kruszyć drożdże dodać łyżeczką cukru, mąki i rozmieszać. Piec w 180 stopniach około 45-50 minut do suchego patyczka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2016/04/drozdzowka-z-rabarbarem-i-kruszonka.html