Zamykamy w szczelnie zamkniętym pojemniku i umieszczamy w lodówce na 24 h (nadmiar płynu który powstanie w pojemniku zlewamy). Składniki : 1 kg dobrej jakości polędwicy wołowej szklanka cukru szklanka soli morskiej 2 łyżki słodkiej papryki łyżka ostrej papryki 2 łyżki ziół prowansalskich Otaczamy w soli i ponownie umieszczamy w pojemniku na 24 h. Tak przygotowane mięso przechowujemy w lodówce (najlepiej przykryć mięso ściereczką). łyżka majeranku ½ łyżki świeżo zmielonego pieprzu ½ łyżki czosnku granulowanego pończocha i sznurek Przygotowanie : Wcześniejszym naszym hitem była suszona wołowina która króluje na spotkaniach przy piwie, teraz do niej dołączyła dojrzewająca polędwica.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/01/dojrzewajaca-poledwica-woowa.html