Czekoladowe wegańskie serniczki

Kasia
Desery
08.03.2016 8:21
Czekoladowe wegańskie serniczki

2 łyżki syropu klonowego sok z połowy cytryny 2 łyżki oleju kokosowego 3/2 szklanki mleka kokosowego 120 g gorzkiej czekolady do dekoracji świeże owoce Przygotowanie: spód: daktyle blendujemy na gładką masę, orzechy blebdujemy na mąkę orzechową, dodajemy kakao, sól i wszystko ugniatamy tak, aż powstanie jednolite ciasto. 4 porcje Składniki: spód 0,5 szklanki suszonych daktyli 2/3 szklanki orzechów pekan 1,5 łyżeczki kakao szczypta soli masa sernikowa 3/2 szklanki orzechów nerkowca (moczone w zimnej wodzie przez noc) Masą zalej spód w kokilkach i wstaw do lodówki na 2h. Wyciągnij serniczki z kokilek i udekoruj bitą śmietaną oraz owocami, użyłam truskawek i mrożonych jagód. Wszystko zmiksuj na gładką masę następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę i wymieszaj, aż ładnie się połączy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2016/03/czekoladowe-weganskie-serniczki.html