Składniki (na dwa duże burgery): - 1 puszka groszku - 1 łyżeczka czosnku - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka curry - 1/2 łyżeczki imbiru - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżka płatków drożdżowych - - Następnego dnia ułóż boczniaki na grilla i piecz z obydwu stron do pożądanego zarumienienia. - ulubione warzywa - u mnie bakłażan, cukinia, pieczarki, papryka, pomidorki koktajlowe - olej - sól, pieprz - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka suszonego czosnku Przygotowanie: - Dzień przed grillem pokrój warzywa na małe kawałki i zamarynuj w odrobinie oleju z przyprawami. 2 łyżki mąki jaglanej - olej - bułka - dodatki do burgera - u mnie kapusta pekińska, ogórek konserwowy, pomidor, cebula i ketchup Przygotowanie: - Groszek odsącz z wody, ugnieć za pomocą tłuczka do ziemniaków i dodaj wszystkie przyprawy. - Następnie dodaj mąkę jaglaną i dokładnie wymieszaj. Według badań, w Polsce najpopularniejszą potrawą z rusztu jest kiełbasa, warzywa są na samym końcu i stanowią tylko 3 % spożywanych produktów. W tym wpisie przedstawiam Wam kilka pomysłów na roślinne dania, które świetnie sprawdzą się na grillu. Składniki: - 250g boczniaków - opakowanie przyprawy do karkówki - olej - sól, pieprz Przygotowanie: - Dzień przed grillem utłucz boczniaki tłuczkiem do ubijania, ale tak żeby się nie rozpadły. Do naczynia włóż grzyby i wlej 2 łyżki oleju, dodaj opakowanie przyprawy do karkówki oraz sól oraz pieprz do smaku i wymieszaj.