forma keksówka 26 cm Składniki: 5 jajek 180 g cukru 50 g masła 100 g mąki 100 g zmielonych migdałów 150 g posiekanej czekolady szczypta soli skórka otarta z jednej cytryny szczypta cynamonu 3 łyżeczki przyprawy do piernika do dekoracji: polewa czekoladowa, prażone posiekane migdały do formy: masło i bułka tarta Przygotowanie: żółtka ucieramy z połową cukru na puszystą masę. Zbliża się wielkimi krokami okres Świąteczny, za pewne wszyscy zastanawiają się nad tym co przygotują na świątecznym stole, kiedy zrobią porządki, jaka będzie dekoracja domu i co dostaniemy w tym roku od Mikołaja :D Dzisiaj przygotowałam chlebek piernikowy, dla tych co lubią smak piernika na jesienne i zimowe wieczory, a na stole świątecznym również może zagościć. Ciasto pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 190 C przez 40-50 minut, sprawdzamy wykałaczką czy cisto nie przywiera.