Tatar z tuńczyka

Magdalena
Przekąski
22.04.2016 10:59
Tatar z tuńczyka

Tatar z tuńczyka – przepis Składniki: 200 g świeżego tuńczyka (może być mrożony) 1 pomarańcza 0,5 czerwonego grejfruta mały kawałek świeżego ogórka ze skórką sól gruboziarnista świeżo mielony czarny pieprz pół łyżeczki oliwy z oliwek pół łyżeczki sosu sojowego do smaku opcjonalnie: szczypiorek, sok z cytryny do smaku, świeże zioła do dekoracji Wykonanie: Tuńczyka myjemy i osuszamy. A wraz z nim kolacja z rangą prawie uroczystej A skoro mi posmakowało – a pisałam już kiedyś, że nie przepadam za surową rybą – mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Mam tu na myśli dobrej jakości tuńczyka – także mrożonego, pod warunkiem, że znajdziemy takiego bez glazury i głęboko mrożonego. Po tym czasie odlewamy wodę/sok i formujemy nasz tatar z tuńczyka na talerzu. Na talerzu nasz tatar z tuńczyka polewamy kilkoma kroplami oliwy i dekorujemy ziołami. Miałam okazję skosztować odrobiny tatara z tuńczyka w towarzystwie cytrusów. Jako, że porcje były iście degustacyjne nie pozostało mi nic innego jak tylko odtworzyć ten przepis w domu. Warto go spróbować czy nie brakuje mu kwaskowości i ewentualnie dodać sok z cytryny. Siekamy go bardzo drobno dużym nożem (absolutnie nie mielimy, ani nie rozdrabniamy na miazgę). Mieliście okazję spróbować tatara z tuńczyka?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przekaskinaimpreze.pl/tatar-z-tunczyka/