Składniki: 500 g zielonych szparagów pęczek natki pietruszki skórka z 1 cytryny 1 duży ząbek czosnku oliwa sól kawałek sera pecorino Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki, skrapiamy oliwą i pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Gremolatę robiłam pierwszy raz (jest to mieszanka natki pietruszki, czosnku i skórki z cytryny) Natkę i czosnek drobno kroimy, skórkę z cytryny trzemy na najmniejszych oczkach – wszystko mieszamy. Jeżeli chcecie, możecie je jeszcze obrać obieraczką do warzyw – ja tego nie robiłam. Wczoraj, zajadając szparagi, stwierdziłam, że dla mnie nie ma nic lepszego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/szparagi-z-gremolata-i-serem-pecorino/