Corn Dogi

Magdalena
Przekąski
19.01.2016 21:29
Corn Dogi

Corn Dogi – przepis Składniki: 5 parówek drobiowych lub wieprzowych dobrej jakości / cienkie kiełbaski np. frankfurterki 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/4 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki mielonej olej dodatkowo: patyczki do szaszłyków, ulubiony sos np. ketchup, sos słodko-kwaśny itp. Wykonanie: Mąki, proszek do pieczenia, jajko, mleko, sól, paprykę i cukier dokładnie razem mieszamy. Kukurydziane pieski jak mawiają niektóre dzieci to parówki lub cienkie kiełbaski obtoczone kukurydzianym ciastem, nadziane na patyczek i najczęściej zanurzane w ketchupie. Zanurzamy parówkę w szklance z ciastem tak, aby ciasto pokryło nam ładnie całą parówkę i zanurzamy w oleju. Kiełbaski lub parówki kroimy na mniej więcej 4-5 cm kawałki. Na imprezie zaś podaję kilka dipów do maczania corn dogów. Corn dogi podajemy z ulubionym sosem, np. ketchupem. Smażymy po kolei każdego corn doga na złoty kolor. Każdy kawałek nadziewamy na patyczek do szaszłyków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przekaskinaimpreze.pl/corn-dogi/