Krem waniliowy według Michela Roux

Agata

Desery

06.04.2016 10:44

Krem waniliowy według Michela Roux

Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 6 żółtek 125 g cukru pudru 40 g mąki pszennej 500 ml mleka 1 laska wanilii Wykonanie: Żółtka ubijamy na puszystą masę z 1/3 cukru. W międzyczasie mleko wlewamy do garnka, wrzucamy do niego rozkrojoną laskę wanilii wraz z pozostałą częścią cukru. Dzisiaj zapraszam po przepis na wspaniały krem waniliowy według Michela Roux, jednego z bardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni . Krem jest przygotowany na bazie żółtek, jest troszkę podobny do naszego budyniu. gdy krem jest gotowy wyjmujemy z niego laskę wanilii.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/04/krem-waniliowy-wedug-michela-roux.html