Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 1 wędzona makrela 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki serka śmietankowego 1 szalotka 4 łyżeczki koncentratu sól pieprz szczypiorek do posypania Wykonanie: Jajka faszerowane pastą z makreli z dodatkiem oleju rzepakowego W domu używam do smażenia tylko oleju rzepakowego, nie przenosi on zapachów, co jest bardzo istotne dla smaku przygotowywanych dań. Jajka obieramy i kroimy wzdłuż na pół, delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Jajka faszerowane pastą z makreli bardzo przypadły nam do gustu. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega - 3 i dlatego jest bardzo ważn ym składnikiem naszej codziennej diety. Dodatek koncentratu pomidorowego idealnie podkreśla smak wędzonej ryby, a jej kolor fajnie kontrastuje z bielą białek. Według badań naukowców, to jeden z najzdrowszych olejów na świecie.