Polecam ☺ SKŁADNIKI ( 2 porcje): - 2 duże, bardzo dojrzałe banany (takie z brązowymi kropeczkami na skórce) - 1-2 łyżki białka ryżowego PURYA - 1 mały kubeczek naturalnego jogurtu sojowego (125 ml) - 1 szklanka mleka roślinnego (np. migdałowego, z nerkowców, lub z konopii) - 2 łyżki mieszanki białkowej PURYA o smaku bananowym - 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu - 1/4 łyżeczki kurkumy - mała szczypta czarnego mielonego pieprzu PRZYGOTOWANIE: For me its one of the best refreshments. INGREDIENTS (2 portions): - 2 large very ripe bananas - 1-2 tbsp rice protein from PURYA - 1 small pot of natural soy yoghurt (125 ml) - 1/4 tsp ground cardamom - 1/4 tsp ground turmeric - small pinch of ground black pepper PREPARATION: Peel the banana and put it in a blender cup. Add all the rest of the ingredients and mix until smooth. During summer, its best to serve it chilled or add few ice-cubes to the blender and mix with the rest. In this composition, I used a delicious blend of banana protein drink and rice protein which is neutral in flavor. Jeśli nie masz białka w proszku, po prostu je pomiń. Jeśli nie masz białka w proszku, po prostu je pomiń. W kompozycji, użyłam pysznej mieszanki bananowej oraz neutralnego w smaku białka ryżowego. VEGAN BANANA PROTEIN LASSI Proste, odżywcze i sycące lassi bananowe. Dzięki nim, takie lassi to prawdziwa bomba białkowa, która sprawia, że napój ten, nasyci nas na dłużej. Thanks to them, this lassi is a real protein bomb and a drink that will satisfy your hunger for longer. Doskonałe także po treningu, lub jeśli potrzebujemy się w łatwy sposób doładować energią. Its also perfect as a post-workout drink or an energy drink, during a busy day. My version is supercharged with PURYA! Można je pić na śniadanie, lunch, czy też jako szybką, popołudniową przekąskę. And in summer, I recommend chill the lassi well and drink on a hot day.