The list of ingredients is very short and simple, so its really easy to make them ☺ INGREDIENTS (20 walnut-size balls): - 100 g organic dried pineapple rings - 100 g organic dessicated coconut - 3 tbsp SPROUTED QUINOA PROTEIN or RICE PROTEIN - 2 tbsp rice syrup or maple syrup - 5 tbsp coconut milk PEPARATION: Chop the dried pineapple to make it easier to blend. Polecam ☺ SKŁADNIKI (ok. 20 kulek, wielkości orzecha włoskiego): - 100 g krążków suszonego ananasa bio - 100 g wiórek kokosowych bio - 3 łyżki białka ze skiełkowanej komosy ryżowej lub ryżowego - 2 łyżki syropu ryżowego lub klonowego - 5 łyżek mleka kokosowego PRZYGOTOWANIE: Suszonego ananasa siekamy i wrzucamy do blendera. Piña colada energy balls with sprouted quinoa protein, pineapple and coconut. Małe słodkie kuleczki, które są świetną przekąską dodającą energii, ale można je też spałaszować na deser lub zabrać ze sobą, jako śniadanie na wynos. Skład jest bardzo krótki i prosty, dlatego naprawdę można je bardzo łatwo i szybko przygotować, a jeśli chodzi o suszonego suszonego ananasa, to kupić go można w eko-sklepach lub przez internet. Tego typu posiłki są szczególnie cenne w okresie wakacyjnym, gdy np. podczas urlopu, wycieczek pieszych czy rowerowych, potrzebujemy prostych do zrobienia i praktycznych w transporcie dopalaczy, którymi możemy się szybko i wygodnie wzmocnić i nabrać sił na dalsze eskapady. Przechowujemy je w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do tygodnia lub zamrażarce do 1-2 miesięcy. Przechowujemy je w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do tygodnia lub zamrażarce do 1-2 miesięcy. Dzięki niemu, kuleczki są jeszcze bardziej sycące i wartościowe, pod względem odżywczym, ale składnik ten można pominąć, jeśli go nie macie, lub nie używacie tego typu produktów. Rolujemy z niej kuleczki wielkości rzecha włoskiego, opcjonalnie można je jeszcze obtoczyć we wiórkach kokosowych. Same kuleczki są słodkie, z delikatnymi kwaskowymi nutami suszonego ananasa.