Do przygotowania będziemy potrzebować: - 5 jajek - 5-6 plasterków wędzonego boczku - 1 dużą garść rukoli - szczyptę soli i pieprzu do smaku - patelnię bez rączki, którą można wstawić do piekarnika 1. Tak przygotowane jajka wkładamy do piekarnika na ok. 10-12 minut, do momentu aż frittata całkowicie się zetnie i lekko uniesie. 3. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojony w kosteczkę boczek, przez ok 10 minut. Podsmażamy przez 1 minutę cały czas mieszając, jajka powinny się odrobinę ściąć. Całość podsmażamy przez ok. 2 minuty, aż rukola straci swoją objętość. Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na ciekawą alternatywę dla omletu, czyli frittatę z boczkiem i rukolą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://bezcebuli88.blogspot.com/2016/02/frittata-z-boczkiem-i-rukola.html