Składniki - podwójna pierś z kurczaka - ser żółty w kostce ok.10 dkg - pieczarki 6 większych szt. - 2 jajka - 4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - czosnek granulowany - domowa wegeta Wykonanie Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki i żyłki. miski z mięsem ucieram na tarce z dużymi oczkami ser żółty i surowe pieczarki, wbijam dwa jajka, dodaję obie mąki, wegetę i spora ilość czosnku. Delikatne, chrupiące a przy tym bardzo soczyste kotleciki z piersi kurczaka wzbogacone serem i pieczarkami bardzo zyskują na smaku. Przygotowuję je dość często, naprzemiennie z kotlecikami serowymi ( tu przepis : klik ) , szybko się je robi, szybko znikają, co świadczy, że wszystkim bardzo smakują. środa, 21 maja 2014 Pieczarkowo-serowe kotleciki z piersi kurczaka. Po tym czasie rozgrzewam patelnię z niewielką ilością oleju.