duszone w kapuście kiszonej Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 duża cebula 1,5 szklanki wody sól pieprz 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyżka mąki (opcjonalnie) 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki masła klarowanego Żeberka umyć i pokroić w mniejsze części. Sos można zagęścić , roztrzepać mąkę w małej ilości wody i wlać do sosu po czym sos ponownie zagotować. Jeżeli macie ochotę na inne pyszne żeberka to polecam żeberka po amerykańsku lub żeberka Postanowiłam z nimi nie kombinować, ale zrobić je w bardzo prosty sposób. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i zrumienić ją smażąc wraz z mięsem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/02/zeberka-w-sosie-wasnym.html