SKŁADNIKI: 200g tofu 60g gęstego mleka kokosowego 1/2 szklanki mąki gryczanej laska wanilii garść suszonych moreli 1/3 szklanki mleka migdałowego 2 łyżki ksylitolu banan jabłko +kilka orzechów brazylijskich WYKONANIE: Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok 35 min. Mój pierwszy tak duży tofurnik (na szczęście tak duży) i póki co najlepszy. Z laski wanilii wydrążamy ziarenka i blendujemy razem z pozostałymi składnikami (bez orzechów) (morele prawdopodobnie nie zblendują się do końca- nie szkodzi). W składzie ma same pro-zdrowotne składniki, więc wpisuje się w aktualnie modne szablony zdrowej żywności.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://healthy-dreams.blogspot.com/2016/02/tofurnik-jak-szarlotka.html