Kurczak po cygańsku

Jolanta
Obiad
22.02.2016 18:39
Kurczak po cygańsku

napoju suszone śliwki z jabłkiem i gruszką 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka czerwonego octu winnego sól, pieprz czarny papryka czerwona słodka 1 łyżka sosu sweet chilli Kawałki kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. kawałki z kurczaka kawałki z kurczaka masło klarowane cebula 1 szt. śliwki suszone 10 szt. 1/2 szkl. W rondelku na łyżce masła szklimy posiekaną cebulę, dodajemy suszone śliwki, pikantny keczup, napoju suszone śliwki, cukier, ocet winny, domowe powidła śliwkowe, sos sweet chilli. No i jest, aromatyczny, pachnący kurczak w sosie przesyconym słodkością powideł, delikatnym kwasem winnego octu, ostrością papryki i sosu sweet chilli. Wczoraj zobaczyłam ten przepis u Berniki i postanowiłam przygotować kurczaka po cygańsku trochę modyfikując ten przepis. Obsmażone kawałki kurczaka układamy w żaroodpornym naczyniu, zalewamy gorącym sosem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/drugie-danie/kurczak-po-cygansku/