SKŁADNIKI: - 200g pieczarek - 1/2 puszki mleka kokosowego - 50g kostki sojowej (opcjonalnie) - 1/2 cebuli - 2 ząbki czosnku - przyprawy: pieprz czarny mielony, sól - podajemy z ziemniakami WYKONANIE: Kostkę sojową zalewamy wrzątkiem i przykrywamy na kilka minut. Najpierw przez kilka minut podsmażamy cebulkę (na niewielkiej ilości oleju), gdy się zarumieni dodajemy pieczarki. Następnie zdejmujemy przykrywkę, doprawiamy według uznania, wyciskamy czosnek i na niewielkim ogniu stale podgrzewamy- ok 8-10 min. Całkowicie spontaniczny pomysł na sos pieczarkowy, zrodził coś naprawdę pysznego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://healthy-dreams.blogspot.com/2017/10/sos-pieczarkowy-na-mleku-sojowym.html