Składniki: na spód: 140 g ciastek 70 g masła na masę serową: 900 g sera sernikowego 250 gr cukru 3 łyżki mąki, kilka kropel ekstraktu waniliowego lub olejku waniliowego skórka starta z jednej cytryny 200 g kwaśnej śmietany 18 % 3 duże jajka +żółtko Przygotowanie: Ciastka rozdrobnić,dodać roztopione masło,wymieszać Tortownicę (25-26 cm)szczelnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową przyciskając folię brzegiem tortownicy (dla uszczelnienia) dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia a brzegi wysmarować margaryną ,ciastka wysypać na dno tortownicy docisnąć i wstawić do lodówki na ok 30 min.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/02/sernik-nowojorski-pyszny-i-mega-kremowy.html