Donaty (donuts) z piekarnika

Agata
Ciasta
22.02.2016 15:40
Donaty (donuts) z piekarnika

Churros con chocolate - Donaty (donuts) - Faworki, czyli chrust II - Faworki z piekarnika Donaty (donuts) z piekarnikaCzas przygotowania: 12 godzin Proporcje na 20 sztuk Składniki Ciasto: - 25 g świeżych drożdży - 240 g wody - 3 żółtka - 600 g mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru - 55 g roztopionego masła - 50 g roztopionego masła - 1/2 łyżeczki cynamonu - 100 g cukru Wykonanie: Dzień przed pieczeniem ciastek do miski wlewamy letnią wodę, dodajemy drożdże, mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z miski, odgazowujemy ciasto wykładając je na blat. Donaty (donuts) z piekarnika Dawno nie było na blogu nic słodkiego, po szaleństwach karnawałowych trzeba było nieco odpocząć od słodkości. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie też inne przepisy na karnawałowe ciastka: Ponownie umieszczamy w natłuszczonej misce, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na całą noc do lodówki. Układamy je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. - Oponki serowe - Małe pączki z cukrem pudrem - Chrust czyli faworki - Pączki z pomarańczową konfiturą - Pączki serowe - Churros - Następnego dnia ciasto wałkujemy na placek o grubości 1 cm. Następnego dnia ciasto wałkujemy na placek o grubości 1 cm. Donuty smarujemy przy pomocy pędzelka masłem, a następnie obtaczamy je w cukrze. Donuty smarujemy przy pomocy pędzelka masłem, a następnie obtaczamy je w cukrze. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/02/donaty-donuts-z-piekarnika.html