- Czas gotowania: 30 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
pół bakłażana
5 pieczarek
pół papryki
250 g brokuła (główka)
pół czerwonej cebuli
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Przedstawiamy grillowane warzywa z pieczarkami, jako szybkie rozwiązanie na pyszny dodatek do obiadu. Osobiście polecam z grillowanym łososiem
Wszystkie warzywa pokrój w paski lub kosteczki
Przełóż do formy wylanej odrobiną oliwy i octu
Posyp przyprawami i ponownie polej odrobiną oliwy
Całość wymieszaj i odstaw na 4 godziny, aby warzywa “nasączyły się” przyprawami
Piecz w piekarniku ok 30 min/200 stopni
Pamiętaj, że im drobniej pokroisz warzywa, tym krócej potrzeba im, aby się dobrze upiec
Kosztuj
.by Jasia.