Grillowane warzywa z pieczarkami

mela
Obiad
10.01.2016 14:59
Grillowane warzywa z pieczarkami
  • Czas gotowania: 30 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

pół bakłażana

5 pieczarek

pół papryki

250 g brokuła (główka)

pół czerwonej cebuli

Przepis

Kaloryczność: niska

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Przedstawiamy grillowane warzywa z pieczarkami, jako szybkie rozwiązanie na pyszny dodatek do obiadu. Osobiście polecam z grillowanym łososiem

Wszystkie warzywa pokrój w paski lub kosteczki

Przełóż do formy wylanej odrobiną oliwy i octu

Posyp przyprawami i ponownie polej odrobiną oliwy

Całość wymieszaj i odstaw na 4 godziny, aby warzywa “nasączyły się” przyprawami

Piecz w piekarniku ok 30 min/200 stopni

Pamiętaj, że im drobniej pokroisz warzywa, tym krócej potrzeba im, aby się dobrze upiec

Kosztuj

.by Jasia.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną