Sprawdzi się świetnie na każdym przyjęciu :) Składniki i sposób przygotowania: (na tortownicę o średnicy 24 cm) Biszkopt kawowy: 3 jajka 3 łyżki wody 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kawy cappuccino 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubij z cukrem. Krem ze słodkiej śmietanki: 400 g śmietanki 30% (lub 2 opakowania śnieżki + mleko) 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki likieru kawowego 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 3-4 łyżeczki żelatyny + rozpuszczona kawa (opcjonalnie z dodatkiem alkoholu) do nasączenia biszkoptów Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój na pół. Biszkopt kokosowy: 3 białka 1/5 szklanki cukru 75 gram wiórek kokosowych 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubij na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawaj cukier i nadal ucieraj. Śmietankę ubij mikserem, dodaj cukier puder (lub przygotuj śnieżkę według przepisu na opakowaniu), następnie likier kawowy, kawę i tężejącą żelatynę. Przełożenie: Biszkopt kawowy - krem - biszkopt kokosowy - krem - biszkopt kawowy - krem. Przed wyłożeniem masy, placki nasącz roztworem kawy rozpuszczonej w wodzie z dodatkiem alkoholu.