Sałatka z grillowanymi warzywami

Ewelina
Sałatki
18.09.2014 8:00
Sałatka z grillowanymi warzywami

Przepis

SAŁATKA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI

Składniki:

10 dkg. peczarek

1 duża czerwona papryka

1 mała cukinia

10 pomidorków koktajlowych

pół sałaty lodowej

1 mała czerwona cebula

6 łyżek oleju orzechowego

1 łyżeczka musztardy ziarnistej

sól

Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Paprykę kroimy w paski i przekrajamy na pół, pieczarki obieramy i kroimy na 4 części, cukinię kroimy w cienkie talarki. Pokrojone warzywa układamy na posmarowanej olejem blasze, skrapiamy trochę olejem orzechowym i wstawiamy do piekarnika, ustawionego na funkcję grill na 10 min (200C).

W tym czasie sałatę kroimy i układamy na płaskim talerzu, trochę solimy. Cebulę obieramy i siekamy w piórka, pomidorki kroimy na 4 części.

Olej mieszamy z musztardą.

Warzywa wyjmujemy z piekarnika, trochę solimy i ostudzamy, wykładamy na sałacie, na górze układamy pokrojone pomidorki i posiekaną cebulę, wszystko solimy. Całość doprawiamy sosem i od razu podajemy, smacznego!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną