Chlebek bananowy z serem

Paulina
Ciasta
10.01.2016 17:29
Chlebek bananowy z serem

Składniki Składniki na ciasto bananowe 1 jajko 100 g brązowego cukru 50 ml oleju roślinnego 60 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 banany 180 g mąki 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej Składniki na warstwę serową 1 jajko 100 g cukru 180 g mielonego twarogu 60 g mąki Porcje Czas przygotowania 1 forma o wymiarach 24 cm x 10 cm 90 minut Czas gotowania Czas oczekiwania 60 minut 170 °C Porcje Czas przygotowania 1 forma o wymiarach 24 cm x 10 cm 90 minut Czas gotowania Czas oczekiwania 60 minut 170 °C Porcje Czas przygotowania 1 forma o wymiarach 24 cm x 10 cm 90 minut Czas gotowania Czas oczekiwania 60 minut 170 °C Porcje Czas przygotowania 1 forma o wymiarach 24 cm x 10 cm 90 minut Czas gotowania Czas oczekiwania 60 minut 170 °C Ponadto 1 łyżka oleju do posmarowania formy 2 łyżki bułki tartej do posypania formy Porcje: forma o wymiarach 24 cm x 10 cm Ciasto piecz w 170 °C przez około 60 minut do tak zwanego suchego patyczka. Sposób przygotowania Piekarnik nagrzej do 170 °C, a blachę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą aby ciasto nie przywarło do formy. Czas więc upiec ciasto, które pozbawione jest tony kremu maślanego, a mimo tego jest niezwykle smaczne i nie jest przesłodzone. Przygotowanie ciasta jest bardzo proste i szybkie, a co dla niektórych bardzo ważne, nie wymaga użycia miksera – wystarczy miska i łyżka. Banany zmiksuj na mus, a następnie dodaj do nich cukier, jajko, olej, ekstrakt waniliowy i śmietanę, dokładnie wymieszaj.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ciastkowylab.pl/przepisy/chlebek-bananowy-z-serem/