Bakłażany faszerowane pomidorami

Basia
Obiad
09.10.2015 10:58
Bakłażany faszerowane pomidorami
  • Czas gotowania: 58 min
  • Czas przygotowania: 60 min

Składniki

* 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej

* 3 cebule

* 2 czerwone papryki

* 1 cukinia

* 8 pomidorów

* 2 garście fasolki szparagowej

* 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

* 6 łyżek tartego żółtego sera

* natka pietruszki

* sól, pieprz, cukier

* tłuszcz do smażenia

Przepis

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie zrumieni. W tym czasie paprykę kroimy w cienkie paski, cukinię, pomidory w większą kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze części. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy serem i natką pietruszki.