- Czas gotowania: 58 min
- Czas przygotowania: 60 min
Składniki
* 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej
* 3 cebule
* 2 czerwone papryki
* 1 cukinia
* 8 pomidorów
* 2 garście fasolki szparagowej
* 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
* 6 łyżek tartego żółtego sera
* natka pietruszki
* sól, pieprz, cukier
* tłuszcz do smażenia
Przepis
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie zrumieni. W tym czasie paprykę kroimy w cienkie paski, cukinię, pomidory w większą kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze części. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy serem i natką pietruszki.