Pomidory faszerowane sałatką

Krzysztof
Sałatki
27.09.2014 8:11
Pomidory faszerowane sałatką

Przepis

Kilka pomidorów – ilość zależna od ich wielkości

SAŁATKA:

1 średnia wędzona makrela

1/4 czerwonej papryki

1/4 białej papryki

3 jajka

mała cebulka cukrowa

kopiasta łyżeczka posiekanego koperku

sól

pieprz

2 łyżki majonezu

WYKONANIE:

Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać i pokroić w kosteczkę.

Pomidory umyć, osuszyć, ściąć „piętki” od strony ogonków, delikatnie wydrążyć łyżeczką miąższ (można go wykorzystać do innej potrawy).

Mięso ryby oddzielić od kręgosłupa, dokładnie oczyścić z ości, podzielić na kawałki.

Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę.

Cebulę i opłukany koperek posiekać.

Wszystkie składniki sałatki wymieszać w misce z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wnętrza pomidorów oprószyć solą, wypełnić sałatką ugniatając ją łyżeczką.