Kapusta kiszona z pieczarkami i makaronem

mela
Makarony
18.08.2015 1:05
Kapusta kiszona z pieczarkami i makaronem
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

100 gram makaronu penne

150 gram kiszonej kapusty

5 sztuk pieczarek

0,5 sztuki marchewki

0,5 sztuki cebuli

1 Łyżka oliwy

0,3 łyżeczki pieprzu

0,3 łyżeczki soli

Przepis

Kaloryczność: niska

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu al dente.

Posiekaj cebulę i zeszklij na gorącej oliwie.

Zetrzyj marchewkę i dodaj ją na patelnie.

Pokrój pieczarki w plasterki i dodaj je do cebuli i marchewki, duś całość pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.

Pokrój kapustę i dodaj ją na patelnie, duś jeszcze przez 20 minut.

Dodaj sól oraz pieprz i wymieszaj z makaronem.

Potrawa jest bardzo zdrowa, dietetyczna, ale lepiej nie jeść jej przed ważnymi wyjściami.