- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
100 gram makaronu penne
150 gram kiszonej kapusty
5 sztuk pieczarek
0,5 sztuki marchewki
0,5 sztuki cebuli
1 Łyżka oliwy
0,3 łyżeczki pieprzu
0,3 łyżeczki soli
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu al dente.
Posiekaj cebulę i zeszklij na gorącej oliwie.
Zetrzyj marchewkę i dodaj ją na patelnie.
Pokrój pieczarki w plasterki i dodaj je do cebuli i marchewki, duś całość pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
Pokrój kapustę i dodaj ją na patelnie, duś jeszcze przez 20 minut.
Dodaj sól oraz pieprz i wymieszaj z makaronem.
Potrawa jest bardzo zdrowa, dietetyczna, ale lepiej nie jeść jej przed ważnymi wyjściami.