Kapusta z grzybami

mela
Obiad
06.10.2015 9:38
Kapusta z grzybami
  • Czas gotowania: 50 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

0,5 kilogram kiszonej kapusty

2 sztuki cebuli

10 sztuki pieczarek

3 łyżki koncentratu pomidorowego

3 łyżki oliwy

Przepis

Kaloryczność: średnia

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Kapustę odcisnąć od soku, pokroić, dolać pół litra wody, gotować godzinę.

Pieczarki z cebulką podsmażyć na rozgrzanej oliwie.

Dołożyć pieczarki z cebulką i koncentrat do gotującej się kapusty.

Gotować jeszcze przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Można w trakcie gotowania kapusty dodać ziele angielskie i liść laurowy.

Potrawę doskonałą na wieczerzę wigilijną.