Muszle nadziewane i zapiekane

Beata
Zapiekanki
18.08.2015 0:30
Muszle nadziewane i zapiekane

Składniki: 250 g muszli makaronowych średnich 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 1 puszka pomidorów 50 g sera żółtego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano sól pieprz Pomidory zmiksować, dodać 1/4 szklanki wody,doprawić solą, pieprzem, bazylią, oregano i wlać na spód naczynia do zapiekania. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na łyżce masła, dodać do mięsa. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko wyrobić na gładką masę mięsną. Muszle makaronowe obgotować w lekko posolonej wodzie. Około 6-7 minut przed końcem pieczenia posypać zapiekankę startym żółtym serem.. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 15 minut .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/muszle-nadziewane-i-zapiekane.html