Omlet z rybą Anchois

mela
Obiad
17.08.2015 23:49
Omlet z rybą Anchois
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

3 sztuki jajek

3 łyżki mąki pszennej

50 gram kefiru

0,5 sztuki Papryka zielona

4 sztuki pieczarek

0,3 sztuki cebuli

1 Sztuka ząbków czosnku

15 gram suszonych pomidorów

10 gram czarnych oliwek

150 gram anchois

Przepis

Kaloryczność: niska

Koszt: powyżej 20 zł

Przygotowanie:

Jajka rozbić i roztrzepać, dodać mąkę, kefir, przyprawy.

Warzywa pokroić, dodać do rozdrobnionej ryby i wymieszać.

Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i przełożyć do niego warzywa z rybą.

Całość równomiernie rozłożyć i wylać jajka.

Delikatnie podważyć od spodu aby jajka znalazły się również pod warzywami.

Wstawić do piekarnika do 180 stopni na 30 min.

Smacznego!