- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
3 sztuki jajek
3 łyżki mąki pszennej
50 gram kefiru
0,5 sztuki Papryka zielona
4 sztuki pieczarek
0,3 sztuki cebuli
1 Sztuka ząbków czosnku
15 gram suszonych pomidorów
10 gram czarnych oliwek
150 gram anchois
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: powyżej 20 zł
Przygotowanie:
Jajka rozbić i roztrzepać, dodać mąkę, kefir, przyprawy.
Warzywa pokroić, dodać do rozdrobnionej ryby i wymieszać.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i przełożyć do niego warzywa z rybą.
Całość równomiernie rozłożyć i wylać jajka.
Delikatnie podważyć od spodu aby jajka znalazły się również pod warzywami.
Wstawić do piekarnika do 180 stopni na 30 min.
Smacznego!