- Czas gotowania: 8 min
- Czas przygotowania: 5 min
Składniki
pół dużej czerwonej cebuli
2 łyżki rodzynek
2 łyżki nasion słonecznika
łyżka miodu
cynamon
oliwia z oliwek
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Czerwona cebula na słodko to przepis, który powstał zgodnie z apetytem na cebulę i coś słodkiego. Podsmażona cebulka z miodem, cynamonem, rodzynkami i słonecznikiem świetnie nadaje się jako uzupełnienie słodko-warzywnych dań, jak np. puree warzywne z batatów, pietruszki, rzepy i marchewki.
Słodką cebulkę można dodać również do sałatek lub dań z warzywami bobowatymi (fasole, soczewice, cieciorka). Stanowi również uzupełnienie dań mięsnych – kurczak w miodzie i musztardzie lub wątróbki na słodko.
Możliwości jest co nie miara!
1.Pokrój i podsmaż cebulę na oliwie
2.Dodaj nasiona słonecznika
3.Dodaj cynamon i miód
4.Podsmażaj jeszcze chwilę razem mieszając
Próbujcie i kosztujcie
.by Jasia.