Cebula na słodko z rodzynkami i cynamonem

mela
Przekąski
26.07.2015 12:05
Cebula na słodko z rodzynkami i cynamonem
  • Czas gotowania: 8 min
  • Czas przygotowania: 5 min

Składniki

pół dużej czerwonej cebuli

2 łyżki rodzynek

2 łyżki nasion słonecznika

łyżka miodu

cynamon

oliwia z oliwek

Przepis

Kaloryczność: niska

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Czerwona cebula na słodko to przepis, który powstał zgodnie z apetytem na cebulę i coś słodkiego. Podsmażona cebulka z miodem, cynamonem, rodzynkami i słonecznikiem świetnie nadaje się jako uzupełnienie słodko-warzywnych dań, jak np. puree warzywne z batatów, pietruszki, rzepy i marchewki.

Słodką cebulkę można dodać również do sałatek lub dań z warzywami bobowatymi (fasole, soczewice, cieciorka). Stanowi również uzupełnienie dań mięsnych – kurczak w miodzie i musztardzie lub wątróbki na słodko.

Możliwości jest co nie miara!

1.Pokrój i podsmaż cebulę na oliwie

2.Dodaj nasiona słonecznika

3.Dodaj cynamon i miód

4.Podsmażaj jeszcze chwilę razem mieszając

Próbujcie i kosztujcie

.by Jasia.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną