- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
(tortownica 20cm)
- 400 g sera zmielonego sernikowego (użyłam 1 opakowanie twarożka kanapkowo-sernikowego Wieluń Mój Ulubiony),
- 1 galaretka jagodowa,
- ok. 10 okrągłych biszkoptów,
- 1 szklanka jagód,
- 2-4 łyżki cukru.
Przepis
Na spód tortownicy kładziemy biszkopty. Galaretkę jagodową rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż jest na opakowaniu (tak z 1/2 szklanki wrzątku). Odstawiamy do ostudzenia. Jagody miksujemy blenderem z 2 łyżkami cukru. Następnie ser przekładamy do misy miksera, dodajemy rozdrobnione jagody oraz ostudzoną galaretkę. Mieszamy do połączenia składników. Próbujemy czy jest wystarczająco słodkie (dodałam jeszcze z 2 łyżki cukru). Ponownie mieszamy. Wylewamy wszystko na biszkopty. Na górę układamy jagody. Wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia (najlepiej na całą noc).