Tarta owocowa

Ewelina
Desery
25.07.2015 0:24
Tarta owocowa
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

Składniki:

3/4 kostki margaryny

1 szklanka mąki tortowej

1 żółtko

1 paczka budyniu śmietankowego

pół opakowania galaretki (smak według uznania)

mleko

cukier

Przepis

Do miski wsyp mąkę i wrzuć dobrze schłodzoną kostkę margaryny, 3-4 łyżeczki cukru oraz 1 żółtko. Wyrób ciasto, rozwałkuj na cienki placek i wyłóż nim blachę do tarty, ponakłuwaj widelcem. Upiecz spód w temp. 170′C przez 20 minut.

Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu, wylej go na upieczony wcześniej spód do tarty, ułóż owoce i zalej cienką warstwą tężejącej galaretki.* Schłodź w lodówce kilka godzin.

*( Jeśli chodzi o galaretkę to potrzebna nam będzie jej na prawdę niewielka ilość, dlatego najlepiej zrobić ją z połowy porcji albo nawet 1/3. Chodzi tylko o to, aby galaretka „złapała” owoce i zapobiegła ich rozwalaniu się)