Na dnie blaszki (24x28cm) układamy warstwę herbatników, na nie wylewamy tężejącą masę jabłkową, wyrównujemy i ponownie układamy herbatniki. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wody i odstawiamy aż ostygnie. Proste i efektowne. Składniki: Warstwa jabłkowa: - - 5 jabłek - 3 galaretki agrestowe - łyżka soku z cytryny Warstwa śmietanowa: - - 650ml śmietany kremówki - 200ml jogurtu greckiego - 80g cukru pudru - 5 łyżeczek żelatyny - 125ml wody - szczypta soli Przepis na ciasto, czy raczej deser na zimno, składający się z warstwy jabłkowej i bitej śmietany. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dokładnie odciskamy sok, polewamy sokiem z cytryny i mieszamy je z tężejącą galaretką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2015/07/ciasto-bez-pieczenia-z-jablkami-i-bita-smietana/