Tort naleśnikowy pieczarkowy

Ewelina
Obiad
25.07.2015 0:16
Tort naleśnikowy pieczarkowy
  • Czas gotowania: 30 min
  • Czas przygotowania: 25 min

Składniki

Farsz pieczarkowy:

0,5 kg pieczarek

2 cebule

30-40 dag sera żółtego

sól, pieprz, ketchup

Przepis

Przygotuj ciasto naleśnikowe na 6-7 placków. Ja je robię zawsze „na oko”. Zresztą to nie ma większego znaczenia, jeżeli wyjdzie więcej placków- torcik będzie po prostu wyższy. To nawet lepiej! :)

A farsz?

Nic prostrzego! Przygotuj:

0,5 kg pieczarek

2 cebule

30-40 dag sera żółtego

sól, pieprz, ketchup

Pieczarki potarkuj na tarce o średnich oczkach, cebulkę drobno posiekaj. Podsmaż oba składniki na oleju, duś, aż z pieczarek odparuje woda. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Ser także starkuj. Układaj składniki na płaskim talerzu w następujący sposób:

placek naleśnikowy -> farsz pieczarkowy ->ser ->placek naleśnikowy->farsz pieczarkowy ->ser… itd.

Na ostatnim, wierzchnim placku również posyp ser, udekoruj wzorkiem z ketchupu. Wsadź do mikrofali lub piekarnika i zapiecz kilka minut, aż ser się rozpuści i ładnie sklei ze sobą placki. Polecam wystudzić, wtedy będzie się lepiej kroił, aczkolwiek przeważnie od razu zostaje zjedzony ;)

I voilà!