Miodownik - przepis

Ewelina
Ciasta
29.09.2013 9:46
Miodownik - przepis

Przepis

Ciasto

2 jajka

0,70 dag mąki

20 dag margaryny

1 szkl cukru

2 łyżki śmietany

1 łyżka miodu

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

cukier waniliowy

Wszystkie składniki ugnieść, podzielić na 3 części do jednej dodać 1 łyżkę kakao.Każdą część wałkujemy na osobny placek i pieczemy osobno na papierze do pieczenia na złotobrązowy kolor.

Masa

3 szkl mleka

9 łyżek kaszy manny

Ugotować gęstą kaszę z podanych składników i ostudzić.

1 kostka margaryny lub masla

1 szkl cukru pudru

aromat migdałowy

Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę , stopniowo dodać kaszę a na koniec aromat.

Przekładać placki i polać polewą czekoladową- u mnie akurat na wierzchu masa krówkowa i posiekane orzechy włoskie.

Ciasto jest najsmaczniejsze na drugi a nawet na trzeci dzień, kiedy placki zmiekną i zwilgotnieją od kremu.