Przepis
Nadziana papryka
Ciekawa propozycja na obiad dla 2 osób.
Na przygotowanie tego tego dania potrzebujemy około godziny czyli nie jest to szybkie danie ale za to bardzo proste i smaczne.
Składniki:
- 250 gram mięsa mielonego,
- 2 papryki,
- 1 duża cebula,
- 1 sucha bułka,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego ( może być też zwykły ketchup),
- zioła prowansalskie,
- 1 szklanka bulionu warzywnego.
Sposób przygotowania:
Namaczamy bułkę a następnie odciskamy wodę. Kroimy cebulę a następnie dodajemy ją do mięsa razem z musztardą, przecierem pomidorowym oraz serem. Doprawiamy przyprawami.
Dokładnie myjemy paprykę a następnie nacinamy i pozbawiamy nasion. Przygotowanym farszem napełniamy papryki.
Do naczynia do zapiekania wlewamy bulion a następnie wkładamy papryki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 40 -50 minut ( wszystko zależy od wielkości papryki).