"Nadziana papryka"

Ewelina
Obiad
19.01.2015 9:58
"Nadziana papryka"

Przepis

Nadziana papryka

Ciekawa propozycja na obiad dla 2 osób.

Na przygotowanie tego tego dania potrzebujemy około godziny czyli nie jest to szybkie danie ale za to bardzo proste i smaczne.

Składniki:

- 250 gram mięsa mielonego,

- 2 papryki,

- 1 duża cebula,

- 1 sucha bułka,

- 2 łyżki przecieru pomidorowego ( może być też zwykły ketchup),

- zioła prowansalskie,

- 1 szklanka bulionu warzywnego.

Sposób przygotowania:

Namaczamy bułkę a następnie odciskamy wodę. Kroimy cebulę a następnie dodajemy ją do mięsa razem z musztardą, przecierem pomidorowym oraz serem. Doprawiamy przyprawami.

Dokładnie myjemy paprykę a następnie nacinamy i pozbawiamy nasion. Przygotowanym farszem napełniamy papryki.

Do naczynia do zapiekania wlewamy bulion a następnie wkładamy papryki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 40 -50 minut ( wszystko zależy od wielkości papryki).