Papryka faszerowana po włosku

Małgorzata
Obiad
19.11.2016 23:00
Papryka faszerowana po włosku

Składniki

  1. 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  2. 8 sztuk średnich papryk *
  3. 150 g białego ryżu
  4. 1 jajko
  5. 1/2 kostki sera typu feta
  6. 125 ml bulionu warzywnego
  7. 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  8. 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  9. 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej
  10. 3 łyżki świeżej bazylii
  11. pieprz czarny
  12. sól
Sos
  1. 300 ml bulionu drobiowego
  2. 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  3. 3 łyżki posiekanej bazylii
  4. 2 łyżki mąki
  5. 85 ml wody
  6. 1/3 łyżeczki cukru
  7. pieprz czarny
  8. sól

Przepis

  1. 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  2. 8 sztuk średnich papryk *
  3. 150 g białego ryżu
  4. 1 jajko
  5. 1/2 kostki sera typu feta
  6. 125 ml bulionu warzywnego
  7. 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  8. 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  9. 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej
  10. 3 łyżki świeżej bazylii
  11. pieprz czarny
  12. sól
Sos
  1. 300 ml bulionu drobiowego
  2. 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  3. 3 łyżki posiekanej bazylii
  4. 2 łyżki mąki
  5. 85 ml wody
  6. 1/3 łyżeczki cukru
  7. pieprz czarny
  8. sól