Składniki
- 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 8 sztuk średnich papryk *
- 150 g białego ryżu
- 1 jajko
- 1/2 kostki sera typu feta
- 125 ml bulionu warzywnego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej
- 3 łyżki świeżej bazylii
- pieprz czarny
- sól
Sos
- 300 ml bulionu drobiowego
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki posiekanej bazylii
- 2 łyżki mąki
- 85 ml wody
- 1/3 łyżeczki cukru
- pieprz czarny
- sól
Przepis
- 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 8 sztuk średnich papryk *
- 150 g białego ryżu
- 1 jajko
- 1/2 kostki sera typu feta
- 125 ml bulionu warzywnego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej
- 3 łyżki świeżej bazylii
- pieprz czarny
- sól
Sos
- 300 ml bulionu drobiowego
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki posiekanej bazylii
- 2 łyżki mąki
- 85 ml wody
- 1/3 łyżeczki cukru
- pieprz czarny
- sól