Śledź po wiejsku

Ewelina
22.11.2014 12:28
Śledź po wiejsku

Przepis

Śledź po wiejsku

Jestem zdecydowaną zwolenniczką przystawek śledziowych. Dziś w towarzystwie grzybów, marchewki i cebuli.

Składniki:

4 płaty śledziowe w oleju

3 marchewki

3 cebule

½ szklanki suszonych grzybów

4 łyżki oleju

2 łyżki majonezu

sól, pieprz

Wykonanie:

Suszone grzyby opłukać w ciepłej wodzie i ugotować, następnie drobno pokroić. Marchew umyć, zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w plasterki i razem z grzybami podsmażyć na oleju. Przyprawić do smaku i dusić przez 10 minut. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać masą grzybową i udekorować majonezem.

Polecam również inne potrawy śledziowe: